Nieuws/Binnenland
1122294
Binnenland

Ron Blaauw gooit roer om

De Amsterdamse tweesterrenkok Ron Blaauw ontketent een revolutie in het hogere segment van Nederlandse restaurants. Hij gaat het helemaal over een andere boeg gooien. Na veertien jaar onder zijn eigen naam op het hoogste niveau een restaurant te hebben gehad, zegt zijn gevoel dat het uit eten gaan in deze tijd veel goedkoper moet. De wijn krijgt voortaan slechts een kleine opslag en amuses gaan in de ban. De naam verandert in Ron Gastrobar.

„Ik wil de komende vijftien jaar iets gaan neerzetten voor iedereen. Koken op topniveau in een waanzinnige ambiance voor ieders budget. Een laagdrempelig restaurant waar genieten op nummer 1 staat!” aldus de meesterkok. De beslissing om het roer om te gooien is mede gekomen doordat hij eigen baas is geworden en zich heeft losgekoppeld van de HME Group. Blaauw: „Met de gerechten uit mijn keuken wil ik terug naar de basis. Vele buitenlandse reizen in de afgelopen jaren hebben mij ervan overtuigd dat ik het anders moet gaan doen. Ik wil af van het idee dat eten op topniveau samenvalt met zes amuses, vier soorten brood en zeven gangen.”

De nieuwe kaart bestaat uit 25 gerechten van 15 euro per stuk, die de gast geheel naar eigen keuze kan bestellen. „Het is mogelijk om op ieder moment spontaan langs te komen voor een gerechtje met een goed glas wijn, of een middag of avond helemaal culinair los te gaan. Er zijn geen regels. Alles kan, de gast is koning! De kwaliteit van het eten blijft zoals het altijd is geweest. Ook een van de ’geen regels’ is dat we doorlopend geopend zullen zijn.”

Om dit te realiseren zal het restaurant vanwege interieuraanpassingen een aantal dagen sluiten: van 31 maart tot en met woensdag 3 april. Donderdag 4 april zal het vernieuwde restaurant inclusief groot terras vanaf 17 uur weer open zijn.