Nieuws/Buitenland
1122303
Buitenland

'Vleespastei maakte de honden gek'

Het 14-jarige Britse meisje dat dinsdag werd aangevallen en gedood door een paar honden, had een vleespastei in haar hand.

Dat zeggen vrienden, die haar vandaag herdachten. JadeLomas-Anderson werd dood gevonden in een huis met gevaarlijke honden. Ze had bijtsporen op haar lichaam. De politie schoot vier honden, Mastiff en Staffordshire Bull Terriërs, dood.

Volgens vrienden ging Jade haar vriendin bezoeken die in het huis woont. Op het moment van het bezoek was echter niemand thuis. Jade zou een vleespastei in haar hand hebben gehad. Toen ze een hap wilde nemen en de honden haar besprongen, trok ze de pastei weg. In plaats van de pastei beten de honden in het meisje. De politie houdt gedurende het onderzoek nog alle opties over haar dood open. Er wordt nog sectie verricht op haar lichaam.

Er zijn niet eerder klachten ingediend over de betreffende dieren, zegt de politie. Toch zeggen Jade's vrienden dat de honden in het huis 'groot en gevaarlijk' waren. "Elke keer als je langs het huis liep begonnen ze keihard te blaffen en werden ze helemaal gek".