Nieuws/Binnenland
1122398
Binnenland

'Verkoop grond Staatsbosbeheer onbehoorlijk'

De verkoop van stukken grond van Staatsbosbeheer is schandelijk, onbehoorlijk en misschien zelfs onrechtmatig. „Het komt ons voor als het willens en wetens verkwanselen van bezit dat het volk toebehoort”, schrijft natuurorganisatie Das & Boom woensdag aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Staatsbosbeheer kreeg van het vorige kabinet opdracht om 100 miljoen euro bij te dragen aan de staatskas om het begrotingstekort terug te dringen. De dienst gaat dat onder meer doen door een deel van het grondbezit te verkopen. De eerste veiling van natuurgrond in Overijssel wordt in mei gehouden. Natuuractivisten zijn boos en er zijn Kamervragen over het voornemen gesteld.

Das & Boom wil desnoods met een rechtszaak de voorgenomen grondverkoop voorkomen. Volgens de organisatie gaat het om stukken grond die juist zijn ondergebracht bij Staatsbosbeheer om te voorkomen dat ze verloederen. Dijksma antwoordde op Kamervragen dat de gebieden behouden zullen blijven voor toekomstige generaties, maar daarvoor bestaat geen enkele garantie, meent de natuurclub.