Nieuws/Binnenland
1122411
Binnenland

Schoptuig is dreigementen beu

De Belgische verdachten van de schokkende mishandeling in Eindhoven zijn het zat dat ze drie maanden later nog steeds worden beledigd en bedreigd. ,,Deze week nog kreeg mijn cliënt een kaartje in de bus met allerlei verwensingen", zegt Freddy Mols, advocaat van een van de gezichtschoppers tegen het Nieuwsblad. ,,Het mag stoppen."

Ook verslaggever Danny Ghosen van het PowNews ondervond gisteren aan den lijve dat de jongens alle aandacht goed zat zijn. Op de parkeerplaats voor het gerechtsgebouw in Antwerpen kwam het tot een hardhandige confrontatie tussen de journalist en de aanhang van hoofdverdachte Brent L. (17). Er werd geduwd en getrokken. De moeder van L. probeerde bovendien de microfoon uit de handen van Ghosen te rukken.

Hoewel de verdachten een 22-jarige jongen bijna dood hebben geschopt, lijken ze zichzelf vooral als slachtoffer te zien. Brett S. een van de andere verdachten, deed eerder al huilend in het PowNews zijn beklag: ,,Iedereen kijkt me aan op straat. Dat is niet leuk hoor. Er is zo geen toekomst voor mensen zoals mij in de maatschappij."

Het Hof van Beroep in Antwerpen doet pas op 25 april uitspraak over de uitlevering van de twee verdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven, zo bleek gisteren.  Brent L. en Brett S. worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag.

Nederland vroeg aanvankelijk ook om de uitlevering van drie andere verdachten, maar justitie trok dat verzoek weer in omdat het drietal geen actieve bijdrage zou hebben geleverd aan de mishandeling. Tegen hen dient 28 maart nog een zaak, omdat het Hof nog wel een besluit moet nemen over de uitlevering waar al niet meer om wordt gevraagd.