Nieuws/Binnenland
1122413
Binnenland

Betalen voor paskamer

In de meetse kledingwinkels kan naar hartenlust gepast worden voordat je tot aanschaf overgaat. Klanten van de bruidsboetiek van ontwerpster Vera Wang in Shanghai krijgen hiervoor een rekening van 370 euro gepresenteerd. Voor dat bedrag krijg je anderhalf uur de tijd om de jezelf in een Wang-creatie te bewonderen.

Op deze manier wil de ontwerpster plagiaat op haar beroemde bruidscreaties proberen te voorkopmen, zo meldt De Standaard.be. De drempel om te komen funshoppen wordt zo ook gelijk een stuk hoger.Wel goed, geld terugWie kijkt en ook koopt, krijgt het pasgeld terug. Wie geen jurk van haar gading vindt, is de 370 euro voor het passen kwijt. De entreeheffing voor de pashokjes geldt vooralsnog alleen voor de winkel in Shanghai, maar ook haar winkels in Hong Kong overwegen de maatregel.

Na enig ophef legt Vera Wang in een persbericht uit dat ze het pasgeld heeft ingevoerd om namaak tegen te gaan. Ze heeft, zo legt ze uit, genoeg van de klanten die haar ontwerpen in de pashokjes komen fotograferen om ze daarna ergens anders te laten fabriceren.

Als pasgeldregel succesvol blijkt, is de kans groot dat haar andere bruidswinkels zullen volgen.