Nieuws/Binnenland
1122432
Binnenland

All Points Bulletin leeft voort met Vendetta

All Points Bulletin wordt een serie, als het aan de makers ligt. Reloaded Productions pitcht All Points Bulletin: Vendetta op financieringswebsite Kickstarter, als een spin-off op het gekwelde origineel.

Vendetta is een online game waarin spelers het tegen elkaar opnemen met pistolen en handwapens. De stijl is geïnspireerd door martial-arts films en spelers kunnen dan ook over muren rennen of de tijd vertragen, en krijgen extra punten voor het maken van stijlvolle overwinningen. De link met het origineel is voornamelijk de setting en de focus op de mensen die dat spel al spelen. Die kunnen hun account linken met Vendetta voor extra voordelen.

Het team volgt ditmaal geen gratis-te-spelen aanpak. In plaats daarvan is het de bedoeling dat gamers het spel één keer kopen, en vervolgens bijvoorbeeld aparte servers kunnen aanschaffen om aangepaste versies (mods) van het spel op te draaien. Reloaded Productions heeft een maand om 300.000 dollar (ongeveer 230.000 euro) bij elkaar te sprokkelen. Momenteel staat de teller op zo’n 5000 dollar (ongeveer 4900 euro).

All Points Bulletin als online rollenspel lanceerde in juli 2010 en de stekker werd er enkele maanden later alweer uitgetrokken. In september van dat jaar ging de ontwikkelaar failliet. Kort daarop gaf dochteronderneming Reloaded Productions de game een nieuwe kans. Sinds december 2011 gaat het spel als gratis online game door het leven.