Nieuws/Binnenland
1122465848
Binnenland

NL-Alert om grote brand recyclingbedrijf Nijmegen

NIJMEGEN - Op het terrein van een metaalrecyclingbedrijf aan de Nijverheidsweg in Nijmegen heeft een grote brand gewoed. De buitenbrand veroorzaakte rookontwikkeling die over de stad trok. „De rook gaat gelukkig niet in de richting van het Goffertpark waar Phil Collins optreedt”, meldde een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Er zijn geen gewonden gevallen.

Door de rookoverlast stuurde de veiligheidsregio een NL-Alert waarin het waarschuwde voor de „zeer grote brand.” „Sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit”, meldt het bericht dat in een groot gebied in Nijmegen werd verspreid. Ook de duizenden bezoekers van het concert van Phil Collins ontvingen de melding. „De gemeten concentraties vormen geen direct gevaar voor de gezondheid”, meldt de veiligheidsregio.

Explosies

De hulpdiensten rukten in groten getale uit na de melding, omstreeks 17.00 uur. Er zouden explosies gehoord zijn op het industrieterrein. De woordvoerder kon dat niet bevestigen. Wel stonden volgens hem stoffen in de brand die met de metaalrecycling te maken hebben en ook de rook veroorzaakten.

De brandweer had het vuur rond 19.45 uur onder controle en zal nog enkele uren nablussen. De brand samen met het concert zorgden voor veel files op de wegen rond Nijmegen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd