Nieuws/Binnenland
1122497
Binnenland

Snoepen en wijn drinken en toch afvallen

Charlotte Willems worstelde als tiener continu met haar gewicht. „Ik was altijd met mijn lichaam bezig. Ik heb elk dieet uitgeprobeerd, maar niets had blijvend resultaat.” Dus bedacht Charlotte, ondernemend als ze is, haar eigen manier om gewicht te verliezen. „Ik ben mijn eigen weekmenu’s gaan samenstellen en op een gegeven moment merkte ik dat het ging werken. Ik verloor zeven kilo en die zijn nooit meer teruggekomen”, straalt ze.

Het is nu vier jaar later en de inmiddels 26-jarige Charlotte is al lang niet meer de enige die kilo’s kwijt is geraakt door haar methode, die ze BodieBoost doopte. In november verscheen naast haar - vooral bij jonge vrouwen populaire - website ook een boek: BodieBoost. Slank en fit in het echte leven, waarvan er inmiddels meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht.

Dat ’echte leve’ uit de ondertitel van het boek, is voor Willems de leidraad bij haar afslankmethode. „Het is bedoeld voor mensen die net als ik midden in het leven staan. Dan is het geen doen om heel veel dingen niet te mogen eten of je schuldig te voelen over elk glas wijn.”

Bij het BodieBoost-dieet mag je in principe alles eten, als het maar met mate is. Willems heeft vijf voedingsgroepen vastgesteld (koolhydraten, groenten, zuivel, eiwitten en fruit) waarvan je elke dag twee porties mag. De eerste tien weken heeft Willems voor het gemak vaste menu’s gemaakt, maar zodra ze de BodieBoost-methode onder de knie hebben, kunnen gebruikers hun eigen menu’s gaan samenstellen. Snoepen is bij deze methode twee keer per week verplicht en ook alcohol is - in beperkte mate - toegestaan.

Het unieke aan haar methode is volgens Charlotte vooral dat het 3.0 is, zoals ze dat zelf noemt. „Het is heel interactief. Ik plaats bijvoorbeeld kookfilmpjes op de website maar wat vooral heel goed werkt is ons forum op Facebook waar gebruikers hun vragen kunnen stellen en met elkaar in contact kunnen komen. Onze community is echt heel hecht en actief.”

Uiteindelijk wil Willems naar een online communtiy toe die minder om haar draait maar waar de gebruikers zelf een grote rol spelen. „Voor en door Bodieboosters zeg maar.” Niet alleen de onderneemster zelf en haar fanatieke gebruikers geloven heilig in de methode. Grote investeerders staan te trappelen om met Willems in zee te gaan.

„Ik wil eerst een gedegen plan hebben. Dat ben ik nu aan het vormgeven. Ik krijg daarbij veel advies, onder meer van een ondernemer die ik hoog heb zitten, maar ik brainstorm ook met vijf fanatieke gebruikers.” Als haar plan eenmaal rond is, zal het volgens Willems zomaar hard - nog harder - kunnen gaan. „Ik wil niet dat dit een hype is. Uiteindelijk moet iedereen over 30 jaar nog weten wat BodieBoost is. Wereldwijd.”