Nieuws
1122520
Nieuws

Battlefield 4 zet nieuwe grafische standaard

Battlefield 4 is een feit. Na maanden van geruchten en speculatie toonde ontwikkelaar DICE vannacht dan eindelijk de eerste videobeelden van het spel. Bekijk hier de eerste zeventien minuten van een game die een nieuwe grafische standaard neerzet.

De ontwikkelaar liet voor nu alleen nog beelden zien van de singleplayer, die zich focust op een conflict tussen de Verenigde Staten en China.

DICE wil met dit vierde deel aspecten uit de online multiplayer overhevelen naar de verhaalmodus, zodat die minder lineair is en meer ruimte biedt voor experimenteren. Spelers kunnen hun teamleden aansturen en vooruitgang in de singleplayer wordt gedeeld met die in de multiplayer.

Maar de presentatie stond voornamelijk in het teken van de grafische kwaliteit van het spel. Een nieuwe versie van de Frostbite-engine maakt realistische graphics van een hoog niveau mogelijk. De demo werd afgespeeld op een pc en is helemaal in-game.

Battlefield 4 komt in de herfst uit op de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Waarschijnlijk is er ook een versie in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en de volgende Xbox. De Wii U wordt overgeslagen. DICE bevestigde dat het team zich focust op waar het goed in is, en het risico van iets nieuws proberen op Nintendo's spelcomputer niet wil wagen.