Nieuws/Binnenland
1122577
Binnenland

Ontdek veelzijdig Kent

Het graafschap Kent ligt in de achtertuin van Londen; op nog geen uur vliegen! Het is een paradijs voor groenliefhebbers, maar ook avonturiers en fashionista’s kunnen hier hun hart ophalen...

Kent wordt ook wel de tuin van Engeland genoemd. Je vindt er prachtig onderhouden landschappen, lommerrijke weilanden en vruchtbare boomgaarden. De romantici onder ons wanen zich in een Jane Austen-roman.

Avonturiers kunnen in Kent in de voetsporen treden van dappere ridders en sluwe rovers. Ga bijvoorbeeld te voet of met de auto op ontdekkingstocht in kastelen en smokkelaarsnesten langs de Maritime Heritage Trail, die van Gravesend tot Dungeness loopt. Of laat je rondleiden bij lamplicht in één van de eeuwenoude grotten – spannend!

Krijtrotsen

Een must-see is de kuststad Dover. Maak er een heerlijke wandeling over de beroemde krijtrotsen en neem een kijkje in Dover Castle. Speur door de ondergrondse tunnels van dit kasteel, waar legers vroeger probeerden Engeland in te komen. Er worden zelfs gevechten nagespeeld; zo komt de geschiedenis echt tot leven.

 

 

 

De bekende stad Canterbury heeft iets magisch. Daar nemen pelgrims je mee in de zogenoemde Canterbury Tales. In deze bijzondere verhalen hoor, zie en ruik je de middeleeuwen. Je eindigt natuurlijk in de beroemde kathedraal. Canterbury staat ook bekend om haar culinaire kwaliteit. Geniet van de Marokkaanse, Thaise of Spaanse keuken óf probeer een lokale specialiteit zoals de Whitstable oesters.

Gezond kleurtje

Vervolg je reis door Kent naar de ruige kusten en de badplaats Herne Bay. Op het zandstrand kun je in de zomer heerlijk ontspannen en een gezond kleurtje opdoen.

 

 

Ben je na al dat natuurgeweld toe aan winkelen? Dat komt goed uit. In de stad Kent vind je de 'Ashford Designer Outlet', een winkelcentrum met zeventig winkels waar je koopjes van de grootste merken scoort.