Nieuws/Binnenland
1122578
Binnenland

Koud tot eind volgende week

Ook de komende tiendaagse weertermijn laat de wind in de oosthoek het veel te koude weer in Nederland voortduren. Tot en met het weekeinde na Pasen blijven we onder de strakke regie van hogedruk en is het dientengevolge eerder fraai winter- dan lenteweer.

Er verandert de gehele volgende week weinig tot niets. Overdag klimt de temperatuur mogelijk later enigszins uit een diep dal. Dat gaat overigens zeer moeizaam. Tot medio volgende week is het amper 5 tot 7 graden, daarna zou het stilaan richting 6 tot 9 graden kunnen gaan, maar dat is nog altijd veel te laag voor de tijd van het jaar. Opmerkelijk is ook dat het in de nachten onverminderd blijft vriezen. De tiendaagse geeft gemiddeld lichte vorst tot op de laatste dag.

Hogedruk gaat zich weer versterken. Dat gebeurt de komende dagen zodat depressies er niet aan te pas komen. Niet vandaag, niet met Pasen en ook niet volgende week. Wel raakt het in de loop van vandaag wat meer bewolkt en vooral morgen kan er een vlokje sneeuw vallen in het oosten van het land. Veel stelt het niet voor.

Afgelopen nacht was het erg koud. Zelfs kouder dan eerder deze week toen vooral de oostenwind het steenkoud maakte. De minima kwamen uit op 2 tot lokaal 7 graden onder nul. Vandaag is het veelal zonnig, later volgt wat bewolking. De maxima komen vanmiddag bij een nog altijd schrale oostenwind uit op hooguit 4 a 5 graden.

Komende nacht is het onder een deels bewolkte en heldere hemel iets minder koud met 2 tot 5 graden vorst. Morgen dus heel misschien wat sneeuw.

Goede Vrijdag en het Paasweekeinde is het koud en winters. In de nachten vriest het veelal licht. Eerste Paasdag wordt het maximaal 5 graden, Paasmaandag komt daar een graadje bij. Het is overwegend droog en er waait een koude oostenwind. De zon schijnt met enige regelmaat en buitenactiviteiten zijn in tegenstelling tot het afgelopen weekeinde een prima bezigheid.