Nieuws/Binnenland
1122830
Binnenland

Pas eind april besluit schoptuig

Het Hof van Beroep in Antwerpen doet pas op 25 april uitspraak over de uitlevering van de twee verdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven.  Brent L. en Brett S. worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag.

De zaak sleept zich ondertussen al maanden voort. Nederland vroeg aanvankelijk ook om de uitlevering van drie andere verdachten, maar justitie trok dat verzoek weer in omdat het drietal geen actieve bijdrage zou hebben geleverd aan de mishandeling. Tegen hen dient 28 maart nog een zaak, omdat het Hof nog wel een besluit moet nemen over de uitlevering waar al niet meer om wordt gevraagd.

Cassatie

L. en S. kregen eerder al te horen dat zij mochten worden uitgeleverd door de raadkamer in Turnhout. Ze gingen tegen die uitspraak in beroep.

De jongens kunnen nog in cassatie gaan, als ook het Hof besluit dat zij moeten worden uitgeleverd. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft de advocaat van één van de twee al laten weten dat te doen.

Beelden van de mishandeling veroorzaakten in januari veel verontwaardiging en een heksenjacht op de daders. Drie verdachten meldden zich bij de Nederlandse politie en werden aangehouden. Vijf verdachten meldden zich bij de Belgische politie. Zij werden niet aangehouden en mochten vrijwel meteen weer naar huis.