Nieuws
1122943
Nieuws

Beste ijssalon van 2013 staat in Nederweert

De gevoelstemperatuur mag de afgelopen dagen 15 graden onder nul zijn geweest, maandag werd een ijswinkel in Nederweert (Limburg) gekozen tot IJssalon van het jaar. Dat meldde Koninklijke Horeca Nederland.

Als straks het lenteweer doorbreekt en iedereen een ijsje gaat scoren, komt IJssalon Florence volgens de vakjury in elk geval beslagen ten ijs. „Op het gebied van klantvriendelijkheid en hygiëne haalden ze de meeste punten en ook de smaak van het ijs scoorde erg goed”, aldus een woordvoerder. „Ook leuk is dat klanten van achter een grote glazen wand kunnen zien hoe ijs gemaakt wordt.” In totaal vijf ijswinkels waren door middel van voorrondes genomineerd.

Nederlanders eten gemiddeld 14 tot 15 liter ijs per jaar, maar in koudere landen als Zweden en Finland ligt de gemiddelde ijsconsumptie op wel 25 liter. „Temperatuur zegt dus niet alles”, aldus de woordvoerder. „Vorig jaar vierden we de verkiezing van beste ijssalon nog buiten, op een terras. Nu ligt er buiten meer ijs dan binnen in de winkel.”