Nieuws/Binnenland
1123274
Binnenland

Atletiektalent (19) overleden

De 19-jarige atlete Britte Duijn uit Groningen is dit weekend overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Duijn kreeg dinsdag de hartstilstand tijdens een training.

„Ze zat tijdens de pauze op een bankje op de tribune en viel ineens voorover’’, aldus trainer Eddy Kiemel. „Het hele team zat erbij, omdat het een drukke trainingsavond was.’’

De 400 meterloopster van Team 4 Mijl is meteen gereanimeerd, maar het duurde volgens Kiemel lang voordat er weer sprake was van een hartslag.

„Na observatie in het Universitair Medisch Centrum Groningen bleek dat de verstoorde circulatie voor grote hersenschade had gezorgd.’’ De schade was zo groot dat uiteindelijk de beademing is stopgezet. Ze overleed zaterdag vroeg in de ochtend.

Volgens Kiemel was Duijn een talentvol atlete. Ze maakte in 2011 tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen in het Estse Tallinn deel uit van de 4x400 meterploeg, die daar de finale behaalde.

„Dit zou haar eerste seniorenjaar worden. Het meisje had mogelijkheden. Ze was een heel leuk, lief meisje.’’ De jonge vrouw studeerde naast haar sport rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Duijn wordt vrijdag gecremeerd.