Nieuws/Buitenland
1123312
Buitenland

Doden door winterweer in Groot-Brittannië

Ook in Groot-Brittannië is de winter nog niet voorbij. Hevige stormen, temperaturen onder 0 en sneeuwbuien hinderen het verkeer. Treinen konden niet rijden en vluchten vielen uit. Op de snelwegen kwamen auto's op soms spiegelgladde wegen in een file terecht.

Het winterweer heeft aan zeker drie mensen het leven gekost. In Burnley in het noorden van Engeland stierf een 27-jarige man toen hij van een café op weg naar huis in de sneeuw bleef steken. In Schotland werd een bergwandeling een 57-jarige man noodlottig en vrijdag kwam in het zuiden van Engeland een vrouw om toen haar huis door een aardverschuiving instortte.

In Dover in het zuidoosten van Engeland is een deel van de beroemde witte krijtrotsen ingestort, nadat zich water in het kalkgesteente had opgehoopt en vervolgens was bevroren. In Noord-Ierland en Schotland zitten tienduizenden mensen al 3 dagen zonder stroom. In Cumbria, in het westen van Engeland, zijn zondag 26 schoolkinderen van een kampeerterrein gehaald dat van de buitenwereld was afgesloten. De voedselvoorraden raakten op.

Meteorologen zeggen dat het winterse weer de komende dagen aanhoudt.