Nieuws/Binnenland
1123319
Binnenland

Opnieuw vorst

Zeist, 24 maart 2013 - Vanavond en vannacht komt het opnieuw tot vorst. De stevige oostenwind zorgt voor gevoelstemperaturen tussen -10 en -15 graden. Morgen zijn er zonnige perioden, al begint de dag in het zuiden nog met bewolking. Het wordt een graad of 4.

Vanavond en vannacht is het, op een lokaal vlokje sneeuw na, droog. De oosten- tot noordoostenwind begint langzaam iets te luwen, maar dat wil niet zeggen dat het niet hard meer waait. Het koelt af naar -1 tot -5 graden. De gevoelstemperatuur ligt aan het eind van de nacht tussen -10 en -15 graden.

Morgen zijn er zonnige perioden, maar langs de zuidgrens komen eerst nog veel wolkenvelden voor.  Het wordt een graad of 4. De wind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. Hierdoor blijft het voor het gevoel nog steeds vriezen. In de nacht van maandag op dinsdag is het wisselend bewolkt en gaat het licht tot lokaal matig vriezen.

Dinsdag en woensdag zijn er flinke zonnige perioden. De oosten- tot noordoostenwind blijft droge en schrale lucht aanvoeren, maar zwakt geleidelijk wel af. De temperatuur komt geleidelijk verder boven het vriespunt uit dan de voorgaande dagen.

Daarna neemt de bewolking toe en stijgt ook de kans op neerslag. In eerste instantie kan de neerslag winters zijn, maar geleidelijk wordt er ook wat zachtere lucht aangevoerd. Hoeveel warmer het wordt is onzeker. Sommige berekeningen komen in de loop van het Paasweekend rond of zelfs boven de normale 11 graden uit. Er zijn echter ook modellen die het  kouder houden met slechts een graad of 7 overdag en nog steeds kans op nachtvorst. In het koude scenario valt er weinig neerslag, wanneer het zachter wordt regent het regelmatig.