Nieuws/Binnenland
1123976
Binnenland

Voorlopig geen nieuwe burgemeester Neerijnen

De Betuwse gemeente Neerijnen moet het tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 doen met een waarnemend burgemeester. De huidige burgemeester Alex van Hedel heeft donderdag laten weten dat hij vertrekt nu de raad dat wil.

De Gelderse commissaris van de Koningin Clemens Cornielje overweegt sterk pas met de procedure voor een nieuwe burgemeester te beginnen als er een nieuwe gemeenteraad is.

Cornielje vindt dat Neerijnen met een nieuwe raad en een nieuwe burgemeester met een schone lei kan beginnen. Hij is ontevreden dat een meerderheid van de huidige raad Van Hedel maandag wegstuurde. De commissaris heeft de raad vooraf nog gewaarschuwd om dat niet te doen.

Van Hedel informeerde de raad te laat en te weinig over zijn verhuisperikelen, maar heeft daarbij niet gefraudeerd, zo toonde een onderzoek vorige week aan.

De Neerijnense burgemeester heeft zich enkele dagen beraden over zijn positie, maar liet donderdag weten dat hij in overleg met alle partijen zo snel mogelijk wil vertrekken. De burgemeester, die in juni 2011 aantrad, kreeg van de raad tot 1 januari 2014 de tijd om afscheid te nemen.

Van Hedel overlegt met Cornielje over het tijdstip van zijn vertrek. Hij zei donderdag dat er nog wel met hem te praten valt. Hij is ook beschikbaar voor een burgemeesterspost elders.