Nieuws/Binnenland
1123989
Binnenland

Opmars 50PLUS gestrand in peiling

De opmars van 50PLUS is in de Politieke Barometer van donderdag gestrand. Volgens deze peiling zou de partij van Henk Krol 16 zetels in de Tweede Kamer halen als er nu verkiezingen waren. Dat zijn er nog altijd aanzienlijk meer dan de 2 die de partij er in werkelijkheid heeft, maar wel 3 minder dan twee weken terug.

Er lijkt een verband tussen deze terugval en de publiciteit rondom de zakelijke perikelen van Krol. Deze week werden enkel bedrijven van hem failliet verklaard.

De PVV profiteert van de achteruitgang bij 50PLUS en stijgt van 18 zetels 2 weken terug naar 20 nu. In de Kamer heeft de PVV 15 zetels.

De regeringspartijen PvdA en VVD staan met 24 en 31 zetels nog steeds op fors verlies in de Politieke Barometer. In de Kamer hebben deze partijen respectievelijk 38 en 41 zetels.

De Politieke Barometer van bureau Ipsos is gebaseerd op online onderzoek onder een representatieve steekproef van 1052 stemgerechtigde Nederlanders. De gegevens zijn verzameld van dinsdagmiddag 19 tot en met donderdagochtend 21 maart.