Nieuws
1123990
Nieuws

Slotervaart en Achmea sluiten toch contract

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en verzekeraar Achmea hebben toch een contract gesloten over de vergoeding van geleverde zorg. Eerder dit jaar kwamen ze er niet uit en leken patiënten naar een ander ziekenhuis te moeten verkassen.

Het ziekenhuis en Achmea (waaronder ook merken als ZilverenKruis, Avéro, FBTO en Interpolis vallen) werden het eerder niet eens over een contract voor 2013. Verzekerden van Achmea zouden daardoor niet de hele behandeling bij het ziekenhuis vergoed krijgen.

Vlak na het afketsen van de onderhandelingen tussen de zorgverzekeraar en het ziekenhuis werd de bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, Aysel Erbudak, geschorst door de Raad van Commissarissen, omdat ze solistisch zou hebben opgetreden in onderhandelingen over het zorgcontract. Sindsdien zijn het Slotervaartziekenhuis en Achmea weer in onderhandeling getreden.

Het Slotervaartziekenhuis en Achmea laten weten blij te zijn dat ze het toch eens zijn geworden over de vergoeding van behandelingen in het ziekenhuis. Omdat ongeveer 60 procent van de patiënten van het ziekenhuis bij Achmea verzekerd is, onstond er veel ophef toen er geen contract leek te komen. Dit zou betekenen dat ze allemaal een ander ziekenhuis zouden moeten bezoeken.