Nieuws/Binnenland
1123993
Binnenland

Hoger beroep in drugszaak Aran de Jong

De twee belangrijkste verdachten uit de drugsbende van de vermoorde Eindhovenaar Aran de Jong gaan in hoger beroep tegen hun veroordeling tot 6 en 5,5 jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen vier vrijspraken en twee gedeeltelijke vrijspraken van medeverdachten. Partijen hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Het OM gaat onder meer in beroep tegen de vrijspraak van de weduwe en schoonvader van Aran de Jong, die worden verdacht van witwassen van het crimineel verdiende geld.

De veroordeelde verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan import van ongeveer 3000 kilo hasj uit Pakistan en export van honderden kilo's hennep en hasj naar Engeland en Italië. De hoofdverdachten Glenn M. en Serge van L. regelden de drugs en de transporten en hadden de contacten met de Italiaanse en Engelse afnemers.

Het OM schat dat er zeker 42 miljoen euro met de drugstransporten is verdiend.

Glenn M. wil het hof binnenkort al om voorlopige vrijlating vragen in afwachting van het hoger beroep, vertelde zijn nieuwe advocaat Jan-Hein Kuijpers.

Aran de Jong (41) werd in november kort voor het begin van de rechtszaak doodgeschoten in de buurt van zijn huis in Eindhoven. Net als het OM beschouwt de rechtbank hem als de leider van de drugsbende.