Nieuws/Binnenland
1124039963
Binnenland

13-jarige jongens aangehouden voor brand bij voetbalclub

BERKEL EN RODENRIJS - De politie heeft zaterdagochtend vier jonge verdachten aangehouden van de brand op het complex van voetbalclub TOGB in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland). Het gaat om vier 13-jarige jongens.

Bij de brand ging vrijdagavond de tribune van de voetbalclub verloren. Ook raakte een deel van het kunstgrasveld zwaar beschadigd. Er rezen al direct vermoedens dat de brand was aangestoken.

De brand brak vrijdagavond rond 21.00 uur uit. „Politie en brandweer waren snel ter plaatse, maar de tribune was niet meer te redden. Hoe groot de schade precies is, zal de komende dagen moeten blijken”, meldt TOGB op de eigen website. De omgeving is afgezet.

Vergane glorie

Met de afgebrande tribune is een stuk clubhistorie verloren gegaan. De tribune was bij de verhuizing van het oude sportpark meeverhuisd naar het sportpark Hoge Land en door clubleden opnieuw opgebouwd. „Dat maakt het extra triest.”

Vrijwilligers van TOGB beginnen maandag met het herstel en de wederopbouw. De politie doet verder geen mededelingen vanwege het nog lopende onderzoek.