Nieuws/Binnenland
1124040
Binnenland

Vliegtuig met problemen terug naar Schiphol

Een vliegtuig van een Turkse luchtvaartmaatschappij is donderdagmiddag kort na vertrek van Schiphol in de problemen geraakt. Er zijn problemen met de luchtdruk. De piloot van de Boeing 737 besloot daarop terug te keren naar Schiphol.

Volgens een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding was de kist op weg naar de Turkse stad Izmir. Het vliegtuig maakte een voorzorgslanding op de Kaagbaan. Volgens de regionale zender RTVNH gaat het om een toestel van de maatschappij SunExpress.

Het vliegtuig met vluchtnummer XQ945 landde kort voor 15.00 uur veilig op Schiphol, meldde een woordvoerster van de luchthaven.

Het vliegtuig heeft volgens de Luchtverkeersleiding geen brandstof geloosd boven de Noordzee. Hiervoor is het type vliegtuig niet geschikt. Het vliegtuig moest daarom meerdere rondjes boven zee vliegen om brandstof te verbruiken. Dit was nodig om het juiste gewicht te bereiken, anders was het vliegtuig te zwaar om te kunnen landen.

Dinsdag keerde een passagierstoestel van KLM terug naar Schiphol met een technisch mankement. Begin maart keerden op een dag drie vliegtuigen om uiteenlopende redenen terug.