Nieuws/Buitenland
1124044
Buitenland

Vliegverkeer in Frankfurt weer normaal

Na een waarschuwing voor een staking donderdagochtend van grond- en cabinepersoneel op vliegveld Frankfurt is de situatie op de luchthaven in de loop van de dag weer genormaliseerd. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapte uit voorzorg 155 vertrekkende vluchten vooral naar bestemmingen in Duitsland en Europa.

Door de tijdige waarschuwingen waren slechts enkele passagiers gestrand. Zo'n 2000 werknemers demonstreerden bij het kantoor van de Lufthansa-baas op het vliegveld. Ze wuifden met vlaggen, bliezen op fluitjes en sloegen op drums om hun protest kracht bij te zetten tegen de plannen om de salarissen voor 2 jaar te bevriezen. De vakbond eist 5,2 procent meer loon voor de 33.000 medewerkers van Lufthansa.

Duitsland heeft al wekenlang te maken met stakingen in het luchtverkeer. Afgelopen tijd legde het veiligheidspersoneel op de luchthavens al meerdere keren het werk neer. In september zorgde een staking voor 1000 geschrapte vluchten.

Vrijdag onderhandelt vakbond Verdi opnieuw met Lufthansa. De eerste onderhandelingsronde op 26 februari eindigde in een patstelling.