Nieuws/Binnenland
1124086
Binnenland

Vestiging Brinks overvallen in Best

Politieagenten zijn afgelopen nacht beschoten met een machinegeweer vlak na een overval op de vestiging van waardetransportbedrijf Brinks geldtransport in het Brabantse Best.

Het politieonderzoek heeft vertraging opgelopen door de vondst van een klein explosief. Het onderzoek kan pas worden hervat als het pakketje onklaar is gemaakt

Rond 11 uur gisteravond werd het bedrijf aan het buitenaf gelegen industrieterrein De Maas met grof  geweld overvallen. Een of meerdere daders bliezen een deur aan de zijkant van het gebouw op om bij het gelddepot te komen. Daarop zijn ze naar binnen gegaan. Of het tot een confrontatie met de tien aanwezige personeelsleden is gekomen, was halverwege de nacht nog niet duidelijk. Zeker is wel dat niemand gewond is geraakt. Of er buit is gemaakt is niet bekend gemaakt.  

De politie rukte na de melding met groot materieel uit. Een helikopter werd ingezet en uitvalswegen afgezet. Alle politiepatrouilles in de regio hielden verdachte auto's aan. Op de provinciale weg tussen Eersel en Bergeijk wilde een patrouille een auto aanhouden voor een controle naar aanleiding van de overval. Voor de wagen stilstond, werd de politieauto plotseling vanuit de auto beschoten.

"We weten niet zeker of daar de daders van de overval inzaten, maar de politieauto werd door meerdere kogels geraakt.," zegt politiewoordvoerder Henri van Pinxteren. "De agenten zijn gelukkig ongedeerd gebleven, maar de auto is wel ontsnapt."Intussen werd in het gebouw van Brinks een verdacht pakketje gevonden.

Specialisten van het opgeroepen Explosieven Opruimings Commando  hadden enkele uren na de overal nog geen duidelijkheid of daar mogelijk explosieven inzaten.