Nieuws/Binnenland
1124114
Binnenland

Politie blundert met sm-song Rihanna

Bij de nationale politie werkt blijkbaar iemand die in de ban is van het nummer S&M van zangeres Rihanna. Via Twitter ging de politie woensdagmiddag op zoek naar getuigen van de wildwestpraktijken op de N397 waarbij agenten zijn beschoten. Per abuis linkte het bericht echter niet naar het opsporingsbericht, maar naar de songtekst van het zeer pikante popnummer.

In S&M zingt Rihanna over sadomasochisme, bondage en andere fetisjen. De bijbehorende videoclip zorgde destijds voor de nodige commotie vanwege de expliciete inhoud. Het nummer werd begin 2011 uitgebracht en haalde in Nederland de achtste plek in de Top40.

De fout werd door de beheerder van het politieaccount snel opgemerkt. De tweet is inmiddels verwijderd en vervangen door een bericht waarin de juiste link staat.

Het schietincident waarvan getuigen worden gezocht heeft mogelijk te maken met de overval op waardetransportbedrijf Brinks in het Brabantse Best. De politie zette potentiële vluchtwegen van de daders af en voerde grootschalige controles uit. Agenten wilde de bewuste auto tussen Eersel en Bergeijk aanhouden, maar werden vrijwel direct door de inzittenden beschoten. De agenten bleven ongedeerd, maar de daders zijn ontkomen.