Nieuws/Binnenland
1124162
Binnenland

ACP peilt vertrouwen in politietop na 'Haren'

Politievakbond ACP wil van de noordelijke leden weten of zij nog voldoende vertrouwen hebben in de politietop in Noord-Nederland na de Facebook-rellen in Haren, waar de politie grote steken liet vallen. De bond heeft de 1800 leden uit de drie noordelijke provincies een vragenlijst gestuurd. Dat meldde ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp donderdag.

In de vragenlijst wordt de leden ook gevraagd naar hun mening over het rapport-Cohen en de manier waarop de politieleiding met de aanbevelingen omgaat. De lijst is alleen naar leden van de bond gestuurd, maar wel met het verzoek de enquête ook door te geven aan andere politiemensen die bij de rellen betrokken waren.

Wat de ACP met de resultaten van het onderzoek gaat doen, kan Van de Kamp nog niet zeggen. „Dat is afhankelijk van de uitkomsten.”

Hij wil niet ingaan op de rol van korpschef Oscar Dros, die in politiek Haren onder vuur ligt omdat hij aanblijft na het kritische rapport van Cohen. „We willen eerst weten wat de stemming onder onze leden is.”