Nieuws/Binnenland
1124173
Binnenland

Carmageddon: Reincarnation racet naar volgende generatie

De herboren racegame Carmageddon is ook in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en de volgende Xbox. Dat zegt ontwikkelaar Stainless Games, die ook het origineel heeft gemaakt.

“Met next-gen platformen impliceren we inderdaad de PS4 en de nieuwe Xbox, dat durf ik best hardop te zeggen,” vertelt marketingbaas Jason Garber in een interview met de Britse website Eurogamer. “Ik heb het bed gedeeld met een paar invloedrijke figuren,” grapt Stainless-oprichter Neil Barnden daarbij, die toegeeft dat het ontwikkeltraject nu langer duurt. De studio mikt op een release in de herfst.

Het logo van de studio werd getoond tijdens de aankondiging van de PlayStation 4. Het bleek de eerste hint te zijn dat Carmageddon ook naar de consoles komt. Eerder stond de titel al in de planning voor de pc, Mac en Linux.

Carmageddon: Reincarnation werd vorig jaar succesvol gefinancierd via Kickstarter nadat de ontwikkelaar de rechten terugkocht. Het spel is niet zozeer een vervolg als wel een opgepoetste versie van het origineel uit 1997. Deze versie kent onder meer verbeterde graphics en een multiplayer modus die ditmaal online te spelen is. Destijds was samen racen alleen mogelijk via lokale netwerken (LAN).

Dat het spel nu op weg is naar de volgende generatie, wil niet zeggen dat het ook een blockbuster-game als Killzone: Shadow Fall zal zijn. Het budget van 3.5 miljoen dollar is vrij bescheiden, legt Barnden uit. “We focussen ons daarom vooral op de manier waarop de game speelt en hoe leuk het is. De ware kwaliteit zit wat ons betreft in de gameplay, niet in de graphics.” Het spel wordt een downloadbare titel maar komt wellicht ook in de winkels te liggen.