Nieuws/Binnenland
1124174
Binnenland

SUPPORTING HOLLAND

Een vederlicht dek voor Nederland

Fettje Osinga en Nynke Plaatsman, initiatiefneemsters van Supporting Holland zijn op pad om Nederlandse deelneming in de Volvo Ocean Race een boost te geven. Woensdag brachten ze een bezoek aan Multiplast.

Een Volvo Ocean race oplegger komt het industrieterrein opgereden. Links en rechts zijn bedrijven gevestigd als North Sails, Yamaha en architecten in de maritieme sector. Jean-baptiste Mouton, de ingenieur verantwoordelijk voor het Volvo Ocean Raceproject binnen Multiplast knikt tevreden naar de oplegger: "net terug van Green Marine, het eerste dek is opgeleverd"

Composiet

Multiplast is een van de partners in het consortium dat de door Farr ontworpen Volvo 65 one design bouwt. Met jaren ervaring in composiet is Multiplast verantwoordelijk voor de bouw van de dekken. Dat ze dit kunnen, bewijst hun track record. Met een groot aantal records rond de wereld, een vloot in de Vendee Globe, meerdere succesvolle trimarans als de Geronimo en niet te vergeten de bouw van de groupama 4, waarmee Franck Cammas de vorige editie van de Volvo Ocean Race won, heeft Multiplast zich bewezen als een van de marktleiders in 'extreme offshore sailing'.

Vakwerk

Dat composietbouw specialistisch vakwerk is bewijst het grote aantal onderdelen van de dekken dat in twee loodsen door diverse vaklui met grote precisie in elkaar gezet wordt. Her en der rennen werknemers heen en weer met nieuwe lijm om het proces in de juiste tijdspanne te voltooien. Jean-Baptiste Mouton verheugt zich op een Nederlandse boot in de Volvo Ocean Race. Nederland is een land met grote zeilers en in het internationale wedstrijdcircuit goed vertegenwoordigd. Dan verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. "ik zal er op toezien dat er een licht dek op de Nederlandse boot komt." Een groot voordeel is dat echter niet. Nu de dekken onder een kap gebouwd worden, ziet Jean-Baptiste Mouton er op toe dat alle dekken exact even licht zijn.

Op de facebookpagina van Sailing Holland [www.facebook.com/SailingHolland] vind je meer informatie over het bezoek bij Multiplast.