Nieuws/Binnenland
1124178
Binnenland

Botentekoop Veiling van start

Botentekoop gaat boten veilen. De eerste veiling vindt plaats in de eerste week van juni. Er worden naar schatting 150 boten aangeboden. De Botentekoop Veiling wordt georganiseerd in samenwerking met Troostwijk Veilingen bv.

Wie zijn de aanbieders?Makelaars, watersportbedrijven en handelaren uit heel Nederland en België kunnen zelf boten aanbrengen. Particulieren kunnen de boten via een makelaar opgeven. Dit gebeurt om controle op alle gegevens te garanderen en kijkdagen te kunnen organiseren.KijkdagenOp zaterdag 1 juni wordt bij alle deelnemende bedrijven een kijkdag, waar ook deskundigen aanwezig zijn georganiseerd. Een overzicht van de kijkdag locaties is op de site van botentekoop.nl/veiling te vinden. Bij deelnemende bedrijven zijn brochures voorhanden.BiedenIedereen die wil bieden, dient zich eerst in te schrijven. Op www.troostwijkauctions.com is het hoogste bod per boot te zien. U kunt ook automatisch bieden tot een, vooraf bepaalde, prijs. De koper betaalt opgeld over het aankoopbedrag. De verkoper hoeft niet alle biedingen te accepteren want vooraf kan een “mijn prijs” zijn afgesproken.Meedoen?Alle watersportbedrijven kunnen meedoen. Particulieren kunnen alleen via een makelaar of watersportbedrijf deelnemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Bohil Media: [email protected], 020 509 11 44.

Tijdschema:

  • 20 april: Veiling wordt online gezet
  • 1 juni: Kijkdag
  • 4 juni: Sluiting van de veiling
  • 11 juni: Uitlevering van de verkochte boten (op afspraak)

Botentekoop is met magazine en website het grootste aan- en verkoopplatform voor boten in Nederland. Troostwijk bestaat sinds 1930 en is uitgegroeid tot het grootste industriële (online) veilinghuis van Europa.