Nieuws/Binnenland
1124199
Binnenland

Unfinished Swan-studio onthult Edith Finch

Ontwikkelaar Giant Sparrow heeft een tipje van de sluier opgelicht rond een nieuw project, codenaam Edith Finch. Eerder maakte de studio The Unfinished Swan voor de PlayStation 3.

“Als je houdt van surrealistische speelervaringen en games die heel anders zijn dan het gros van de spellen die je al kan spelen, dan vind je deze titel vast ook leuk,” zegt de ontwikkelaar op zijn blog. Daarop is ook een plaatje te zien van een kitscherige zwarte spiegel.

Giant Sparrow noemt Edith Finch geen officiële opvolger van The Unfinished Swan, maar de nieuwe game staat er ook niet ‘kilometers vanaf.’ Een mogelijke releasedatum of platformen zijn nog niet bekend.

Wel is duidelijk dat de ontwikkelaar een contract heeft bij Sony, waarin is afgesproken dat er nog minstens twee games voor de PlayStation aankomen.

“Wanneer je een spel maakt dat draait om ontdekken en verwondering, dan is het lastig om zo vroeg al iets te tonen. Als je er niets over zegt, dan weet niemand dat de game in de maak is. Als je te veel laat zien, dan is niemand meer verrast tijdens het spelen,” aldus Giant Sparrow, die dan ook uiterst voorzichtig is in deze eerste aankondiging.

In The Unfinished Swan bestuurden spelers het weeskindje Monroe. Wanneer op een dag de zwaan uit het schilderij van zijn overleden moeder verdwijnt, gaat hij er achteraan. Spelers kunnen onder andere verfballen gooien, al dan niet met de Move-controller. Een compleet witte wereld wordt zo langzaam telkens meer zichtbaar. Het spel won de BAFTA-prijzen voor Meest Innovatieve Game en Beste Debuut Game van 2012.