Nieuws/Binnenland
1124200
Binnenland

HD-versie Final Fantasy X bevat ook vervolg

De HD-versie van Final Fantasy X voor PlayStation 3 en Vita bevat ook een opgepoetste versie van diens opvolger, Final Fantasy X-2. Dat nieuws werd bevestigd in het Japanse blad Shonen Jump.

Op de PlayStation 3 staan beide spellen op één blu-ray disc. Voor de Vita worden ze los van elkaar aangeboden. De titels zijn tot nu toe enkel aangekondigd voor de Japanse markt. De Europese divisie van uitgever Square Enix heeft wel al hints gedropt () dat Final Fantasy X HD in ieder geval onderweg is naar andere landen.

Final Fantasy X-2 was destijds het eerste echte vervolg in de reeks rollenspellen. Daar waar voorheen iedere game een andere setting en personages kende, bouwt X-2 voort op het verhaal van het tiende deel.

De toon van de game is wel een stuk speelser. De drie dames die de hoofdrol vertolken barsten spontaan uit in het zingen van Japanse popsongs en gaan voornamelijk gekleed in weinig verhullende bikini’s. De sfeer staat haaks op deel tien, waarin de spelers een veel serieuzere pelgrimstocht ondernemen.