Nieuws/Binnenland
1124211
Binnenland

Anton Corbijn maakt kinderpostzegels

Fotograaf Anton Corbijn neemt de afbeeldingen op de kinderpostzegels dit jaar voor zijn rekening. Hij fotografeerde voor de 65e editie van de actie kinderen in Ethiopië, maakte de Stichting Kinderpostzegels donderdag bekend.

Corbijn reisde begin maart af naar een onderwijsproject in het ontwikkelingsland. De foto's die hij hier maakte, komen op de nieuwe kinderpostzegels. Het thema van de actie is dit jaar 'Laat alle kinderen leren'. De opbrengst is voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Volgens de organisatie gaan wereldwijd meer dan 100 miljoen kinderen niet naar school. In Ethiopië lukt dat vaak niet omdat ze bijvoorbeeld moeten werken of omdat er in hun dorp geen school is. Stichting Kinderpostzegels bouwt daarom samen met partnerorganisaties en de lokale bevolking scholen om ervoor te zorgen dat steeds meer kinderen kunnen leren lezen en schrijven.

De actie, waarbij basisschoolkinderen van groep 7 en 8 langs de deuren gaan om postzegelvelletjes te verkopen, begint op woensdag 25 september.