Nieuws/Binnenland
1124236
Binnenland

 

Wie wordt Miss Zuiderzee?

Op zaterdag 30 maart gaat het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum weer open voor publiek. Dit wordt feestelijk ingeluid met een bijzondere missverkiezing.

Elf dames in streekdracht uit plaatsen en streken rondom de voormalige Zuiderzee dingen mee naar de titel Miss Zuiderzee. De deelneemsters showen onder begeleiding van de burgemeester van Enkhuizen Jan Baas hun dracht op een echte catwalk. De verkiezing begint om 14.00 uur.

Er kan nu al gestemd worden via de website of de facebookpagina van het museum. Op de dag van de verkiezing kan er ook nog door bezoekers gestemd worden door het invullen van een stembiljet. Deze stemmen tellen dubbel.

Terug in de tijd

Na afloop van de verkiezing geven de kersverse miss en de burgemeester het startsein voor het paasweekend door het grootste paasei van Nederland te onthullen. Naast het speciale programma komt het publiek dit weekend ook voor het eerst in aanraking met de personages van het jaarthema Vissen naar verhalen. De bewoners van de Urker Bult, dienstmeid Aalsje Tol, dorpsomroeper Tjark Bolt, voddenboer Evert Petersen en voormalig bewoonster van Schokland Vrouw Diender nemen hen mee terug in de tijd. Ontdek de dagelijkse gewoonten van vroeger en maak kennis met tradities die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

www.zuiderzeemuseum.nl