Nieuws/Binnenland
1124242
Binnenland

Singapore: ideale stop-over

Singapore; een heerlijke stop-over, waarmee je de lange vlucht in tweeën hakt, of meteen een bestemming die je aan je droomreis toevoegt. Hoe dan ook, het is een plaats waar je je geen moment hoeft te vervelen.

Chinatown

Sierlijke tempels, rode daken en een overdaad aan etens- en koopwaar; ook Singapore’s Chinatown voldoet aan het bekende beeld dat je overal ter wereld kunt aanschouwen.

Het enige dat opvalt, is dat men zich hier duidelijk heeft voorgenomen om van deze kleurrijke wijk een grondig gerenoveerde trekpleister te maken. Gelukkig is er nog genoeg van het oude Chinatown te vinden, zoals het Buddha Tooth Relic Temple & Museum, dat naast een heilige tand in een gouden stoepa van 320 kilo ook diverse exposities en een theater herbergt.

Het Chinatown Heritage Centre aan Pagoda Street is een verademing tussen de soms ergerniswekkende commercie. Het vertelt je alles over de fascinerende handel en wandel van de Chinese gemeenschap in Singapore, van de eerste immigranten (sinkheh) tot schitterende interieurs van originele winkels en gokhuizen.

Natuur

Genoeg van toeterende auto's en mensenmassa's? Laat je dan verrassen door de veelzijdige natuur van Singapore, die varieert van verstilde eilandjes tot een heus regenwoud. Het natuurreservaat Bukit Timah bijvoorbeeld, is een weelderig groene oase in het hart van Singapore met meer dan vijfhonderd diersoorten en zo'n 840 boeiende plantensoorten.

Aan de zuidkust duiken diverse eilandjes op, zoals het populaire Kusu Island, het betoverende Pulau Hantu en Pulau Ubin, waar de laatste kampong (dorpje) van Singapore te vinden is.

En hoewel we al die bloemenpracht het liefst in de wilde natuur zien, is een bezoek aan de beroemde Botanische Tuinen een uitstekende manier om te ontsnappen aan de drukte. Zo wandel je hier langs meer dan tweeduizend soorten orchideeën, waaronder de nationale bloem van Singapore, de Vanda Miss Joaquim.

 

Little India

Op nog geen kwartiertje van het Colonial District waan je je plotseling midden in de overdonderende chaos van een gemiddelde Indiase stad. Little India doet zijn naam eer aan, en vermengt een rijk palet aan aroma's met keiharde muziek die overal vandaan  lijkt te komen. Uiteraard kun je er leuk shoppen en uitstekend eten, en dat tegen bodemprijzen. Probeer hier eens de karakteristieke the tarik, thee met gecondenseerde melk die meerdere malen wordt overgegoten totdat er een dikke laag schuim ontstaat.

Ook de tempels in de wijk zijn een lust voor het oog, met name Sri Veeramakaliamman en de Tempel van duizend lichtjes – met een verblindend verlichte, vijftien meter hoge Boeddha − mag je eigenlijk niet missen. Tijdens het Indiase nieuwjaarsfeest Diwali is Little India natuurlijk het epicentrum van de festiviteiten die door heel Singapore losbarsten.

Uitgaan

Na een lange dag sightseeing is er geen reden om in je hotelkamer gestrekt te gaan, want Singapore's nachtleven is een attractie op zich. Bovendien kun je deze plek niet verlaten zonder in elk geval Tiger-bier en een Singapore Sling gedronken te hebben.

Die laatste bestel je het best in The Long Bar in Raffles, aangezien de beroemde cocktail van gin, kersenlikeur en limoen hier in 1910 werd uitgevonden.

De belangrijkste uitgaansgebieden vind je aan Clarke Quay en Boat Quay, waar verscheidene bars, cafés en nachtclubs de avondhemel oplichten en je tot laat de bloemetjes buiten kunt zetten.

Livemuziek vind je onder meer in Timbre @ Substation, de intieme Home Club of het absolute clubwalhalla St. James Power Station, met tien verschillende clubs met elk hun eigen genre muziek.

 

Stopover

Singapore leent zich uitstekend voor een stop-over. Of je nu enkele uren of een of meer dagen hebt; er is in Singapore ruimte voor vele programma’s. Bij een meerdaagse stopover kun je thuis zoeken en boeken, maar wie beperkt de tijd heeft kan ook op de bonnefooi de stad in. Vanaf de luchthaven Changi kost een taxi naar het centrum ongeveer € 8,-, en met de metro zit je voor iets meer dan een euro in het hart van de actie.

Zorg dat je van tevoren een enigszins vastomlijnd plan hebt, zodat je straks niet voor een gesloten gate komt te staan. Pik bijvoorbeeld het Colonial District mee of ga naar Orchard Road voor een onvervalste shopover.

Bron: www.eastmagazine.nl