Nieuws/Binnenland
1124318
Binnenland

'Kwaliteit tbs-klinieken beter controleren'

De tbs-klinieken moeten worden 'geprikkeld' om zichzelf te verbeteren. Dat vindt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Ze moeten onderling gegevens uitwisselen, kennis delen en goede en slechte prestaties zichtbaar maken, vindt hij.

„Veel gaat goed, maar er kan nog wel het een en ander verbeteren. Op kwaliteit wordt nog onvoldoende gecontroleerd. Het is nu vrijwel onzichtbaar wat er per kliniek precies goed en fout gaat. Door openheid van zaken te geven over prestaties en door ervaringen uit te wisselen worden tbs-klinieken geprikkeld zichzelf te verbeteren.”

De Tweede Kamer praat donderdag over tbs, maar ook over de politieacademie. En ook daar is wel iets te verbeteren, aldus Marcouch: „De PvdA vindt dat agenten die van de politieacademie komen, er helemaal klaar voor moeten zijn om de straten veiliger te maken. Dat betekent dat zij fysiek sterk, mentaal weerbaar en onverschrokken uit de opleiding moeten komen. Maar we zien dat de politieacademie zich nu ook veel richt op het doen van onderzoek en het verhogen van het opleidingsniveau. Van ons mag dat wel wat minder, we zien liever dat alle energie nu in de eerste plaats gericht wordt op de kerntaak: het opleiden van robuuste dienders.”