Nieuws
1124586
Nieuws

Paasstol nog goedkoper dan brood

De Nederlandse bakkers balen er enorm van dat de supermarkten zo enorm aan het stunten zijn met paasstollen. In de meeste supermarkten kost een paasbrood rond de 2 euro. Dat is fors onder de kostprijs. Daarmee is een paasstol in de supermarkt inmiddels goedkoper dan gewoon brood

Een echte paasstol kost bij een bakker al snel zes tot negen euro. Volgens Paul Koenen, een bakker uit het Gelderse Westervoort, is er niet meer tegen de supermarktprijzen op te concurreren.

Dat een bakkersbrood duurder is dan een supermarktbrood, daar kan Koenen nog wel bij. Maar het verschil is wel heel erg groot. „Voor supermarkten is het gewoon een gemaksproduct geworden. Bij mij is alles handwerk.”

Voor de prijzen die de supermarkten in de winkels rekenen, kan zelfs geen enkele broodfabriek produceren, bezweert de bakker. „Ook al gebruiken ze een andere kwaliteit bloem en is de hoeveelheid amandelspijs een stuk minder dan in bakkersstollen.

Koenen zegt niets te verdienen op zijn paasbrood. In de winkel verkoopt hij zijn paasstol voor 8,95 euro. „En dat is ook de kostprijs”, rekent hij voor.

Zelf zal de Gelderse bakker niet heel erg veel last van hebben van de dumppraktijken van de supermarkten. Hij heeft voldoende vraag naar zijn paasstol. Koenen nam gisteren een bokaal in ontvangst voor de beste paasstol van het jaar.