Nieuws/Buitenland
1124708117
Buitenland

Botsingen op luchthaven Hongkong

HONGKONG - Demonstranten en politie zijn dinsdagavond op de internationale luchthaven van Hongkong met elkaar in botsing gekomen nadat vertrekkende vluchten voor de tweede dag waren verstoord.

Toen een gewonde persoon door artsen uit de hoofdterminal was gehaald, braken gevechten uit. Verschillende politievoertuigen werden geblokkeerd door demonstranten, de oproerpolitie trok naar binnen, duwde enkele demonstranten terug en gebruikte soms pepperspray tijdens de verhitte taferelen.

Demonstranten barricadeerden ook enkele doorgangen op de luchthaven met bagagekarren en andere objecten. De luchthavenautoriteit van Hongkong zei dat de activiteiten op de luchthaven „ernstig waren verstoord” en dat vertrekkende passagiers niet in staat waren de incheckbalies te bereiken.

Duizenden aanhangers van de protestbeweging in de stadstaat bezetten, net zoals vorige dag, de aankomst- en vertrekhallen, waardoor de luchthaven haar activiteiten moest staken.

De aandelenmarkt van Hongkong daalde naar een dieptepunt in zeven maanden tijd. De Verenigde Naties drongen bij Hongkong aan op terughoudendheid naarmate de protesten toenemen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo