Nieuws
1125174
Nieuws

Pinnen in taxi verjaagt rover

Sinds de invoering van het pinnen in taxi’s is het aantal roofovervallen drastisch teruggelopen. Dat blijkt uit een reportage van het WNL-programma Vandaag de Dag.

Bij Taxicentrale Amsterdam (TCA) staat de overvalteller sinds november vorig jaar zelfs op nul. „Veertig procent van alle transacties gaat nu met de pin en dat zal alleen maar toenemen”, aldus TCA-directeur Richard van der Veen.

In de periode van medio 2011 tot eind 2012 werden alle 1500 taxi’s van TCA voorzien van een pinautomaat. Daarvoor kon alleen cash betaald worden of met de creditcard. Inmiddels is één op de vier taxibedrijven in Nederland overgestapt op een pinapparaat.

Volgens TCA kunnen niet alleen de klanten het waarderen, ook de chauffeurs voelen zich meer op hun gemak tijdens het rijden. „Het is een stuk veiliger voor ons en een stuk makkelijker voor de klant. Die hoeft niet eerst meer naar een geldautomaat te lopen om geld te pinnen”, aldus chauffeur Remi Kemperman.

Hij maakte zelf twee keer een traumatische overval mee. „De laatste keer stapten twee heren in de taxi. Na het betalen kreeg ik een mes in mijn zij geprikt en moest ik mijn portemonnee afgeven. Een zeer angstige situatie.”

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.