Nieuws/Binnenland
1125221
Binnenland

KNVB haalt hele club uit competitie

De amateurvoetbalclub VV ZTS uit Zaandam is door voetbalbond KNVB uit de competitie gehaald na een aantal incidenten. Dat liet een woordvoerder van de KNVB maandag weten. Directe aanleiding voor de schorsing is het beledigen en becommentariëren van een scheidsrechter door een elftal in februari.

Alle elftallen en teams van de Zaanse club zijn voor een jaar geschorst. Eerder was de club al een aantal maal gewaarschuwd voor voorvallen. Volgens het Noordhollands Dagblad zouden spelers van de club in november een arbiter hebben geschopt, maar dat kon de KNVB niet bevestigen.

Volgens de woordvoerder is de maatregel vrij uitzonderlijk en wordt die niet zomaar opgelegd. De club kan nog in beroep gaan tegen de schorsing en kan bovendien een ontheffing aanvragen voor de schorsing. „Vaak gebeurt dat niet en blijft de schorsing gehandhaafd”, zegt de woordvoerder.

Door de schorsing zouden alle teams van de club ook in het volgende seizoen niet kunnen spelen. Bovendien mag niemand van de club een functie vervullen binnen de KNVB.