Nieuws/Buitenland
1125236
Buitenland

'Verongelukte Charlie was veelbelovende leerling'

De identiteiten van de Britse vader en zoon die de Alpen verongelukten, zijn bekendgemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het gaat om Peter (48) en Charlie (12) Saunders uit Buckinghamshire, melden verschillende buitenlandse media. ,,Charlie was altijd vrolijk en vol levenslust. Hij vond het heerlijk om tijd door te brengen met zijn vader. Peter kreeg altijd alles voor elkaar en was zeer positief ingesteld. Beiden zullen vreselijk worden gemist,'' zeggen de nabestaanden in een verklaring. Volgens de leiding van Charlies school was hij ,,een gemotiveerde en getalenteerde leerling die veel indruk maakte op iedereen die hem ontmoette’’.

De twee zouden normale klimschoenen aan hebben gehad, die in winterse omstandigheden niet genoeg grip en bescherming bieden. ,,Deze tijd van het jaar heb je schoenen met spikes nodig,'' aldus Patrice Ribes van de Franse politie.

Peter had zaterdagmiddag gebeld met de bergpolitie om hulp te vragen. Hij meldde dat zijn zoon was gevallen en dat hij hem niet meer kon zien. Reddingsteams slaagden er echter niet in om het tweetal te lokaliseren.

De zoektocht werd zondag hervat met een helikopter. De lichamen werden onderaan een helling aangetroffen.