Nieuws
1125245
Nieuws

Gek gezicht maakt niet lelijker

Internettrends komen en gaan, maar sommige zijn toch wel erg leuk om even bij stil te staan. Zo is er nu een nieuwe internethit genaamd 'Pretty Girls Making Ugly Faces'. Het idee is simpel. Een mooie dame laat eerst een foto zien van hoe ze er normaal uit ziet en vervolgens een foto waarop ze haar meest lelijke gezicht trekt.

Dit leidt tot de meest hilarische beelden. Schijnbaar worden de dames er alleen niet lelijker op ingeschat. Uit onderzoek van de Universiteit van Portsmouth blijkt namelijk dat anderen je niet lelijker vinden als je een gekke bek trekt en toevallig toch al aantrekkelijk bent.

Onderzoek

Het onderzoek vond plaats onder 128 deelnemers, die de aantrekkelijkheid van 30 mannen en vrouwen moesten beoordelen. De beoordeling over de charme bleef bij elke getrokken grimas in stand.

Onveranderd

De onderliggende weefsels van het gezicht veranderen niet.  Hoe hard je ook je best doet om er zo lelijk mogelijk uit te zien, mensen kunnen goed inschatten of er onder die gekke bek  een mooi gezichtje schuilt. Aldus dokter Ed Morrison.