Nieuws/Binnenland
1125261
Binnenland

Aanvragen parkeerverguning via internet

Niet meer aan het loket, maar achter je computer je parkeervergunning aanvragen. Daar lijkt het minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken nou echt wel eens tijd voor. En dus vroeg hij maandag 160 wethouders per mail dit mogelijk te maken.

Bij veel gemeenten kun je al wel een plekje voor je tuf digitaal regelen, maar er zijn er ook nog een heleboel waar je lijfelijk aan het loket dient te verschijnen. De helft van de gemeenten vraagt bij een aanvraag nog papieren als een kopie van het kentekenbewijs en soms zelfs een uittreksel uit het bevolkingsregister.

„Dit terwijl elke gemeente de kentekengegevens uit het systeem van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) kan halen en de persoonsgegevens uit de eigen bevolkingsadministratie”, aldus het ministerie.

Ook het verlengen en het overzetten naar een andere auto moet digitaal kunnen. Plasterk: „Gemeenten sturen parkeerboetes wel naar het juiste adres. Dan is het toch ook mogelijk de parkeervergunning automatisch over te zetten van een oude naar een nieuwe auto?“