Nieuws/Buitenland
1125270
Buitenland

Crèchekiller De Gelder toont gezicht

Voor het eerst sinds zijn arrestatie voor het bloedbad in de Belgische crèche Fabeltjesland, heeft Kim De Gelder toestemming gegeven om herkenbaar in beeld gebracht te worden. De Belgische omroep VTM zond daarop beelden uit van de inmiddels met een snor en bakkebaarden getooide De Gelder (24) in de rechtszaal.

Ogenschijnlijk tegen de zin van zijn advocaat gaf de verdachte van het gruwelijke bloedbad in de crèche vanochtend toestemming om herkenbaar in beeld te komen. ,,Ik heb daar geen bezwaar tegen, meneer de voorzitter, zolang het proces maar eerlijk verloopt”, zo vertelde hij de  voorzitter van de rechtbank in Gent.   

De Gelder staat terecht voor het doodsteken van twee baby’s van nog geen jaar oud en een 54-jarige leidster in 2009. Ook verwondde hij een groot aantal andere jonge kinderen en crèchemedewerkers van de Belgische crèche Fabeltjesland. Een week daarvoor zou hij een 72-jarige vrouw met 17 messteken om het leven hebben gebracht.

Het heeft zolang geduurd voordat het proces kon beginnen omdat er lang geprocedeerd is over de geestelijke gesteldheid van de verdachte. De Gelder heeft de feiten bekend, maar zijn verdediging zet in op ontoerekeningsvatbaarheid. In de zittingen tot nu toe maakt De Gelder een uiterst warrige en zwaargestoorde indruk.