Nieuws/Binnenland
1125278
Binnenland

Vlambeer verdedigt ‘hoge’ prijs Ridiculous Fishing

Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer heeft een boekje opengedaan over de keuze om Ridiculous Fishing iets duurder dan gebruikelijk uit te brengen in de App Store. “Het is onmogelijk een ‘freemium’ game uit te brengen zonder boosaardige uitstraling.”

De App Store staat vol met spelletjes die minder kosten dan een euro, of helemaal gratis zijn. Veel opties zijn dan vergrendeld achter betaalmuren. Zo moeten spelers naar verloop van tijd alsnog extra uitgeven om verder te komen.

"Wij vinden dat ontwikkelaars niet bang hoeven te zijn om een game voor drie dollar uit te brengen. Het probleem met te goedkope games is dat je ze oneindig vaak moet verkopen om te overleven als onafhankelijke ontwikkelaar," sprak Vlambeer op Reddit.com. "En dat lukt bijna niemand."

Ridiculous Fishing kost 2,79 euro in de Nederlandse App Store. Vlambeer: "Iedereen wil zo goedkoop mogelijk in de App Store staan, dat lijkt de veiligste keus. Maar het is onmogelijk een gratis game aan te bieden zonder kwaadaardige bijbedoelingen of zonder je oorspronkelijke design op te offeren, en daarom verkiezen wij onze eigen aanpak."