Nieuws
1125298
Nieuws

Geprinte vuurwapens legaal te koop

Het Amerikaanse bedrijf Defense Distributed (DD) heeft een federale vergunning gekregen voor het verkopen en vervoeren van 3D-geprinte vuurwapens. Eerder was het niet illegaal de geweren te produceren, maar nu staat DD te boek als een officiële wapenverkoper.

Het verzoek duurde langer dan verwacht. Normaal gesproken kan de deal al binnen zestig dagen rond zijn, maar DD heeft zes maanden moeten wachten op de vergunning. Het bedrijf publiceerde trots een foto van het document op zijn Facebook-pagina met de woorden: “het werk kan beginnen!”

Voordat oprichter Cody Wilson daadwerkelijk begint met de verkoop, wil hij nog een extra vergunning aanvragen waarmee hij nog zwaarder geschut mag verkopen. Eerder demonstreerde DD een 3D geprinte AR-15, een semiautomatisch machinegeweer dat 600 kogels afvuurde.

“Ik heb net munitie geprint voor de AK47, en ik heb hier een Glock 17 liggen,” zei de trotse Wilson kortgeleden tegen website Ars Technica. “Dat je in de toekomst een geweer kan printen, dat is onze boodschap. ”

Het bedrijf kon maandelijks al rekenen op duizenden dollars aan donaties, maar nu de verkoop kan worden gestart hoopt Wilson de kosten van de printers en materialen beter te kunnen dekken.