Nieuws/Binnenland
1125305
Binnenland

Autokrasser Emmen opgepakt

In Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag een man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij in de afgelopen tijd vele auto's heeft bekrast. De politie betrapte de 59-jarige man uit Emmen, die al enige tijd als verdachte in de gaten werd gehouden, op heterdaad.

De man is mogelijk verantwoordelijk voor honderden bekrassingen van auto's in Emmen. In het afgelopen jaar zijn daarvan bijna 700 aangiftes gedaan. De schade bedraagt in totaal meer dan 1 miljoen euro, zei een woordvoerder van de politie zondag.

Ook afgelopen nacht werd de verdachte gevolgd door agenten. Die zagen dat hij razendsnel drie geparkeerde auto's in de Balingerbrink over de hele lengte bekraste. Een agent stond op dat moment onopvallend in de buurt en seinde zijn collega's in. De verdachte fietste na zijn daad weg, maar werd even verderop aangehouden. De man had een schroevendraaier in de hand. Later kwam nog een melding binnen over een vierde bekraste auto in de Balingerbrink.

De verdachte zit vast. Wat hem bezielde, is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk. Dat moet de komende tijd uit het verhoor en het onderzoek blijken. De politie onderzoekt ook of de man in verband kan worden gebracht met de andere 700 bekrassingen.

De politie is blij met de arrestatie. Volgens de woordvoerder was het heel moeilijk om een mogelijke dader in beeld te krijgen en deze vervolgens te betrappen, omdat er maar een klein voorwerp nodig is om auto's te bekrassen. De politie heeft vele uren in de zaak gestoken, aldus de zegsman. De bekrassingen leidden in Emmen tot de nodige onrust.