Nieuws/Binnenland
1125306
Binnenland

Vier de lente op het Cherry Blossom Festival

We snakken naar de lente. Krokussen die de kopjes opsteken en lammetjes die in de wei rondhuppelen. Maar we genieten ook van bomen die in bloei staan met zachtroze of witte kersenbloesems.

Japan is het kersenbloesemland bij uitstek. In januari begint het seizoen daar al in Okinawa en gaat door tot mei in Hakkaido. Eind maart is echter de beste tijd voor toeristen die hier speciaal voor afreizen.

Wie Japan echter te prijzig en/of te vindt, kan het ietsje dichter bij huis zoeken. Wachten tot in Nederland eindelijk het voorjaar doorbreekt is een optie of je vliegt naar de Amerikaanse hoofdstad, Washington D.C.

Daar vindt van 20 maart tot 14 april het National Cherry Blossom Festival plaats. en is bijvoorbeeld het Jefferson Memorial omlijst door takken vol zachtroze kersenbloesems.

 

Kersenbloesem

In 1912 schonk de burgermeester van Tokio 3000 bloesembomen aan Washington en sindsdien wordt het voorjaar spectaculair ingeluid met een festival. In de hele stad zijn tentoonstellingen, rondleidingen, fotocursussen en dansvoorstellingen te vinden die de lente en de vriendschap tussen de VS en Japan vieren.

Hotels en restaurants hebben speciale arrangementen, met kersenbloesemthee of een rustgevende kersenbloesemmassage. Een extra tip: bekijk de bloesems in de openbare tuin Dumbarton Oaks in Georgetown.