Nieuws
1125308
Nieuws

Pininfarina Sergio enorm prijzig

De in Genève gepresenteerde Sergio van Pininfarina heeft een flink prijskaartje gekregen. De auto van Pininfarina overtreft zelfs het aankoopbedrag van de Ferrari LaFerrari. Laatstgenoemde kost 1,3 miljoen euro, maar dat is niets vergeleken met de prijs van de Sergio.

Vijf tot zes stuks

Zoals bekend kan het Italiaanse bedrijf zonder problemen een kleine oplage van de Sergio bouwen. Pininfarina CEO Silvio Angori laat weten dat het bedrijf een oplage plant van vijf tot zes stuks. De prijs? Liefst 3 miljoen euro per stuk. De auto is gebaseerd op een Ferrari 458 Spider; een auto die af-fabriek 271.127 euro kost. De Sergio is dus fors duurder. Voor het rijden in de auto is een helm verplicht. "Europese homologatieregels bepalen dat mensen die rijden in een auto zonder voorruit verplicht zijn een helm te dragen", aldus Pininfarina-hoofddesigner Fabio Filippini.

De Pininfarina Sergio maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de Ferrari 458 Spider. Hij beschikt over een 4,5 liter V8-motor met 570 pk. Goed voor een top van 320 km/h en een 0-100-tijd van slechts 3,4 seconden.