Nieuws/Buitenland
1125345
Buitenland

Jackpot-winnaar diep in de schulden

Een 42-jarige Lotto-winnaar heeft binnen no time 2.1 miljoen euro over de balk geslingerd en is nu zo blut, dat hij geld van zijn ouders moet lenen.

Nadat Roger Griffiths in 2005 een dikke 2.1 miljoen euro had gewonnen, zegde hij onmiddelijk zijn baan als it-manager op. Met zijn vrouw Lara en twee kinderen leefde hij als god in Frankrijk. Ze woonden in een huis van 780.000 euro, stuurden hun twee kinderen naar privéscholen a 11.000 euro per jaar, maakten allerlei snoepreisjes, feestten met de sterren, kochten mooie auto's en diamanten en belegden een grote som geld.

Op een bepaald moment verdiende hij dagelijks 400 euro aan rente.,,Ik vond het heerlijk om rijk te zijn. Vaak keek ik niet naar prijskaartjes, heel stom,’’ zegt hij in The Sun.

Aan het luxe leven kwam abrupt een einde toen de economische crisis insloeg in 2007 en hun schoonheidssalon failliet ging. Ook ging hun woning in vlammen op. De 120.000 euro die ze terugtrokken uit de investering was binnen een mum van tijd opgeslokt door de schuldeisers en al snel liep ook het huwelijk op de klippen.

Griffiths woont nu in een mini-appartementje, heeft 9 euro op de zijn rekening, komt om in de schulden en weet niet waar hij het geld vandaan moet halen. Bijna al zijn bezittingen heeft hij verkocht. Hoewel hij hij deze situatie vooral aan zichzelf te danken heeft, geeft hij ook de crisis de schuld.

Nu werkt hij als freelance recruitment-adviseur, maar al het geld dat binnenkomt, gaat direct naar de schuldeisers: ,,Het winnen van de loterij was voor mij als een giftige bloem.''