Nieuws/Binnenland
1125375
Binnenland

Storing KPN in Amsterdam verholpen

Klanten van KPN in het centrum van Amsterdam en in Amsterdam Zuid hebben vrijdagmiddag tot in de avond last gehad van storingen. Vaste en mobiele telefoon, internet en interactieve tv deden het niet.

De storing aan de vaste telefoonlijnen was rond 17.00 uur verholpen. De overige problemen waren iets na zeven uur opgelost. Alleen enkele betaalautomaten waren nog buiten werking. Dat meldde een woordvoerder van KPN. Volgens de woordvoerder heeft een aannemer bij werkzaamheden aan een damwand kabels geraakt. Dat gebeurde rond het middaguur.

Ook het alarmnummer 112 had rond Amsterdam korte tijd te maken met een storing. Bellers werden omgeleid naar andere meldkamers in de buurt.

Het communicatienetwerk van hulpdiensten, C2000, lag er eveneens een aantal uur uit rond Amsterdam. Dat heeft geen gevolgen gehad voor de hulpverlening, meldde een woordvoerder van het ministerie van Justitie. Politie, brandweer en ambulancediensten communiceerden met mobiele telefoons van een andere provider. Om 15.30 uur was die storing voorbij.